Αμορτισέρ – Αεροελατήρια

Τα ελατήρια αερίου ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτημάτων που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη δύναμης και ώθησης. Διακρίνονται για το μήκος και την δύναμη. Το μήκος μετράται σε εκατοστά και η δύναμη σε Newton.
Υπάρχουν εξειδικευμένα αμορτισέρ για πορτ-μπαγκάζ επιβατηγών και λεωφορείων, τρακτέρ και μηχανημάτων.
Παράλληλα έχουμε αμορτισέρ γενικής και βιομηχανικής χρήσης για πολλών ειδών εφαρμογές, όπως υδραυλικά καθίσματα, ανακλινόμενα κρεβάτια, έπιπλα, διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι, ράμπες κλπ. Μια σειρά διαφορετικών εξαρτημάτων στις άκρες των αμορτισέρ, εξασφαλίζουν διαφορετικούς τρόπους στήριξης.

Σημαντικές πληροφορίες για την χρήση των αμορτισέρ:

  • Τα αμορτισέρ λειτουργούν σε θερμοκρασίες από -30 c εως +80 c. Μπορούν να λειτουργήσουν και σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες αφού προηγουμένως έχουν βελτιωθεί από την βιομηχανία με ειδικές ενδείξεις για αυτό το σκοπό.
  • Τα αμορτισέρ αερίου είναι γεμάτα με καθαρό άζωτο. Το άζωτο είναι αδρανές αέριο, το οποίο δεν καίγεται, δεν εκρήγνυται και δεν είναι δηλητηριώδες. Τα ελατήρια αερίου έχουν υψηλή πίεση έως και 300 bar. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται το άνοιγμά τους.
  • Τα αεροελατήρια αποτελούνται κυρίως από μέταλλο. Ετσι ανακυκλώνονται άφοβα, αφού προηγουμένως έχουν χάσει την πίεσή τους.
  • Τα αμορτισέρ αερίου θα πρέπει να τοποθετούνται με την ράβδο του εμβόλου προς τα κάτω. Αυτή η θέση εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα απόσβεσης.
  • Τα αμορτισέρ αερίου δεν χρειάζονται συντήρηση. Μην λιπαίνετε το έμβολο. Το έμβολο δεν πρέπει να βάφεται και να τροχίζεται. Το προστατεύουμε από γδαρσίματα και χτυπήματα. Επίσης ο κύλινδρος δεν πρέπει να παραμορφώνεται. Μια τέτοια φθορά θα καταστρέψει το σύστημα σφράγησης.

Αποφεύγετε να χρησιμοποιήσετε αμορτισέρ με κτυπημένο η παραμορφωμένο κύλινδρο, λυγισμένη ράβδο εμβόλου και άλλες εξωτερικές κακώσεις. Επικίνδυνο να διαλυθεί κατά την εφαρμογή.
Αν νομίζετε ότι σας είμαστε χρήσιμοι μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας. Το προσωπικό της Tractorglass είναι πρόθυμο να σας επυπηρετήσει. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στον κατάλογο μας.

 

amortiser-aeroelatiria-01
amortiser-aeroelatiria-02
amortiser-aeroelatiria-03
amortiser-aeroelatiria-04
amortiser-aeroelatiria-05
amortiser-aeroelatiria-06